Mycket lätt: Thai-gryta med grön curry och ris.
Så nu ska jag fylla på hära, eftersom jag verkligen tycker det är roligt att laga mat och testa mig fram lite i vanliga recept så jag delar gärna med mig utav det :)
Så det du behöver är:
- Ris
- 1-3 kycklig filér beroende på hur många man är, strimla sedan.
- En/två citrongräs "stänger"
- En burk cocos mjölk
- En-två tesked grön curry pasta
- Paprika
1. Sätt på riset och börja stek kyckling strimlorna i lite olivolja.
2. Lägg citrongräs "kvisten" om en skärbräda, skär av den nedersta delen somär lite ful. Ta sen och banka med handaget av kniven och skär i små bitar.
3. Lägg ner citrongräset, cocosmjölken curry pastan (minst en tesked, lite mera fart i det så ta två) i en lite djupare stekpanna och värm lite lätt på 2-3 så smakerna får "vakna".
4. När kycklingen stekt klart så blanda ner det i cocos mjölksblandningen och låt det koka upp lite.
5. Strimla paprikan och ha vid sidan om det blir för starkt ;)
Sen är det bara att lägga upp det och så är det klart. Det tar ca 20-30 min om man inte gjort det innan, men när man lärt sig det så går det riktigt fort och det är jätte gott också.
Så det du behöver är:
- Ris
- 1-3 kycklig filér beroende på hur många man är, strimla sedan.
- En/två citrongräs "stänger"
- En burk cocos mjölk
- En-två tesked grön curry pasta
- Paprika
1. Sätt på riset och börja stek kyckling strimlorna i lite olivolja.
2. Lägg citrongräs "kvisten" om en skärbräda, skär av den nedersta delen somär lite ful. Ta sen och banka med handaget av kniven och skär i små bitar.
3. Lägg ner citrongräset, cocosmjölken curry pastan (minst en tesked, lite mera fart i det så ta två) i en lite djupare stekpanna och värm lite lätt på 2-3 så smakerna får "vakna".
4. När kycklingen stekt klart så blanda ner det i cocos mjölksblandningen och låt det koka upp lite.
5. Strimla paprikan och ha vid sidan om det blir för starkt ;)
Sen är det bara att lägga upp det och så är det klart. Det tar ca 20-30 min om man inte gjort det innan, men när man lärt sig det så går det riktigt fort och det är jätte gott också.
Kommentarer
Trackback